ההדרכה לבתי הספר היסודיים משלבת בין שיח והתבוננות לפעילות אישית וקבוצתית. השיחה עם התלמידים מתקיימת ב"גובה העיניים", תוך מתן הזדמנות לכל תלמיד להביא לידי ביטוי את תובנותיו ורשמיו ולפתח מיומנויות להבנת השפה החזותית. ההדרכות כוללות שיח ופעילות יצירתית ומותאמת לכל קבוצה על-פי אופייה וצרכיה. ניתן להוסיף לסיור הלימודי סדנת יצירה בהשראת התערוכות.
תוכניות קבועות:
כיתות א'-ג'
על קצה המכחול:
צעדים ראשונים במפגש עם אמנות- מהו מוזאון, כיצד מתבוננים ביצירת אמנות, מהי תערוכה? המפגש דינמי וחוויתי מעורר סקרנות ומאפשר ביטוי אישי.
מושג יסוד:
מפגש עם מרכיבי היסוד של עולם האמנות- קו, כתם, צורה, צבע, קומפוזיציה, חומר ועוד, בעזרת מגוון התנסויות ומשחקי התבוננות.
בין מציאות לדמיון:
משחק והפעלה – טיול בארץ הדמיון. הילדים פוגשים ביצירות האמנות עולמות מוכרים וחדשים.באמנות הכל אפשרי- נחצה את הגבולות בין המציאות והדמיון ונצא להרפתקה אל הלא נודע.
כיתות ד'-ו'
מה הקשר?
התלמידים הופכים להיות בלשים צעירים ומוצאים את הקשר בין היצירות בתערוכה באמצעות פעילות חקר.
פנים אל פנים:
התלמידים פוגשים דמויות מתוך היצירות באמצעות דיאלוג עם הדמות, משחק תפקידים ויצירת סיפור תוך התבוננות פעילה.
מה מסתתר מאחורי התמונה?
כיצד מפענחים את משמעות היצירה ומחברים בין צורה לתוכן,
התלמידים מתחקים אחרי תהליך היצירה ובוחנים כיצד כל מרכיב בה תורם ליצירה השלמה.
פעילות חקר קבוצתית בהנחית המדריך תוך העלאת השערות וגיבוש מסקנות והצגתן לכלל הכתה.
לראות את האחר שבתוכי:
תערוכה פעילה, העוסקת במפגש בין זהויות דרך התבוננות ביצירות אמנות והתנסות חוויתית. מטרת הפעילות היא לעודד סובלנות ופתיחות. לדף התערוכה לחצו כאן
סיפורו של בודהה:
למוזאון תערוכת קבע המציגה אוסף יצירות עשיר ומרתק מהמזרח הרחוק. במפגש התלמידים נפגשים עם המושג אוסף, מהו אוסף? מה ייחודו של אוסף המוזאון? נספר את סיפורו של הבודהה ונצא לחקור דמויות מעולמות רחוקים.
המוזאון שלי:
הצצה לעולמו של האוצר. מהו תפקידו? כיצד בוחרים יצירות לתערוכה? התלמידים מתנסים ביצירת "מיני תערוכה" ובוחרים יצירות על פי עקרון מארגן.